Ruim 40 jaar geleden was NASA geïnteresseerd in het ontwikkelen van een zonne-simulator voor een ruimteprogramma voor het simuleren van zonlicht buiten de filtering van de atmosfeer.

Een groep van ingenieurs hebben een laboratorium opgezet in Fairfield en ontwierpen een product dat 25 miljoen candela van licht gegenereerde. De technologie die ontwikkeld is tijdens dit onderzoek werd vervolgens gebruikt voor het ontwerpen en ontwikkelen van een handheld verlichting dat een miljoen candela produceert en werd verkocht aan de militaire en rechtshandhaving markten. Na voltooiing van het NASA project en in het tot perfectie ontwikkelen van de One Million, naar het voorbeeld van de NASA ontwikkelede lamp op kleinere basis, kwam er een particuliere investeerder uit het gebied van Philadelphia en verhuisde het bedrijf in 1973 naar King of Prussia nabij Philadelphia Verenigde staten. Het bedrijf is sindsdien bekend onder de naam Streamlight.

Verdere groei en uitgebreider assortiment van Streamlight was aanleiding om het bedrijf in 2001 te verplaatsen met naar Eagleville zoals we dat momenteel kennen met een oppervlakte van 165.000 vierkante meter.

Streamlight is een ISO 9001: 2008 gecertificeerd bedrijf. Streamlight ontwerpt, produceert en verkoopt hoogwaardige verlichting, wapen licht / laser waarneming apparaten en voertuigen zonne-opladers voor professionele rechtshandhaving, defensie, brandweer, industriële, automotive en outdoor toepassingen. Met meer dan 110 Amerikaanse en buitenlandse octrooien is het bedrijf  een pionier in de ontwikkeling van oplaadbare lampen en geholpen door de LED-verlichting revolutie.
Streamlight is een van de grondleggers en ontwikkelaars van een uniform classificatiesysteem voor zaklamp producten genaamd de ANSI (American National Standards Institute) / NEMA (National Electrical Manufacturers Association) FL-1 Standaard, ontworpen om klanten te helpen een vergelijk te kunnen maken met de belangrijkste kenmerken van zaklampen.

Streamlight producten worden verkocht in de VS en in meer dan 40 landen wereldwijd. 
Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
STREAMLIGHT-ONDERDELEN.NL

onderdeel van Safety Lux
Neonweg 170 1362 AE  ALMERE
T: 035-6914476
E: info@safety-lux.nl